TRÖTT!!

Så här kände jag mig imorse kl halv åtta:

Men så försöker man tagga till och se något när mänsklig ut(har märkt att jag fått påsar under ögonen..inte okej.):






Igår var det jättetrevligt! Vi var ju då som sagt först på massage här i Oba, mor och far tog hamam och jag och Camilla valde massage.. och var det inte gudomligt så säg! Vi ska tillbaka dit på söndag! Så duktiga massörer som de var..inte för att jag har mycket att jämföra med men gott var det!

Sen var det bara hem och duscha och bege sig till Mitos, där mamma och pappa bor nu gratis! Och där blev det en helkväll med jättegod mat, lite dryck och socialisering med personalen=) De kallar mor och far för "mum" och "papa", det är kul! Och päronen verkar tycka om Mitos mycket!



Idag släpade jag mig upp, gjorde ont i ögonen så trött var/är jag! Kanske får vila imorn..eller tills jag kommer hem till Sverige:P Vi äter ju ute typ hela tiden när mamma och pappa är här.. och på bara några dagar har det synts betydligt på vikten. Inte kul. Men men, kanske kan se den sista tiden här som ren semester? Jag vet inte.. idag blev det i alla fall en morgonpromenad55 minuter, förbränning: 371 kcal.

Nu ska jag duscha och vänta på att resten ska vakna, och då ska vi traska iväg till Mitos för frukost! (som sagt, äter ute hela tiden... men vad gör det i slutändan?) Sen ska vi troligen göra en utflykt till Side! Det ska bli kul!

Hej så länge!

Gott är det!

Äntligen blev den en joggingtur som inte var alltför jobbig. I början kändes det inte alls segt, men det kom sen.. men det kan lika gärna varit att jag tyckte det var tråkigt! Så om inte imorn, så dagen efter så ska det blir minst en timmes löpning! Idag, i ett riktigt mulet väder, blev det 57-78 min motionsrunda, varav joggning ca 47 min. Förbränning? 564 kcal.

Idag kommer pappa. Han är nog framme i Oba klockan 12 nu på dagen, vi ska nog gå på en grej där man får relax massage, medical massage, face massage och ansiktsmask. Kan va gott att slappna av lite=) Får höra om pappa vill det också, annars får han väl roa sig bäst han kan här i Oba!

Igår var det middag på Mitos, blev billig och bra eftersom vi i Oba-familjen äter gratis och vi alla fick varsin gratis cappuccino, som dock inte var god. Medan vi satt där blåste det upp till riktig storm så vi fick flytta in och då gick strömmen två gånger så de fick sätta på generatorn. Usch, läbbigt när det blir kolsvart Tur Flisen satt bredvid och kunde hålla min hand båda gångerna!

Jaja, nu ska jag ta mig en dusch innan vi äter frukost!

So long!

Lite sol!

Idag tittade faktiskt solen fram, den sken faktiskt riktigt starkt när vi gick upp imorse vid kvart i nio. Himlen var klarblå..skönt tänkte jag. Då får mamma i alla fall en solig dag!

Jag och Camilla tog på oss joggingkläderna och tog en PW på dryga 51 min. Förbränning? Drygt 370 kcal. Stängde av pulsklockan lite tidigare än vanligt då vi stannade för att köpa färskt bröd! Imorn hoppas jag på att jag kan ta mig igenom en joggingrunda, känner att det behövs!

Igår blev det Mitos, och oj va kul det var! Alla var på glada och kom och umgicks hela tiden hos oss. Vi i Oba-familjen åt plankstek och mamma tog sjöaborre(tror jag att det var?). Jättegott, så tog vi vin och en GT och så fick vi fiskskål gratis! Mamma tog även en Irish coffee som var god!

Mamma förstod varför vi tycker om Mitos och hon verkade tycka om dem där också! Det var bra=)

Mufti lånade ut sin cooola skinnjacka. Tack.


Tur Flisen hade sin Iphone, för kamera glömde vi hemma! (Har ju typ aldrig hänt innan!)

Usch, nu ska jag nog gå och vila ögonen som alla andra här i huset. Idag var vi vid stranden i ett par timmar, mulnade på tillslut och då gick vi hem och åt rester från gårdagens lunch. Nu är jag proppismätt, och jag har börjat få sura uppstötningar, av vad jag än äter, när jag än äter.. yuck. Har varit i några dagar..undrar vad magen vill säga mig!

Hej så länge!

Produktiv dag idag!

Idag har vi: Ätit frukost. Tjötat. Börjat på lunchen. Spelat kort och ätit marabouchoklad. Ätit lunch.

Nu ska vi: Sova middag.

Sen ska vi: Gå på en promenad, göra oss iordning för middag på Mitos och sedan ta oss dit och äta.

Men det var inte vilken lunch som helst! Flisens underbara kyckling med pastasallad. Och som vi tog kort på den innan vi åt upp det vi hade på tallriken..för det som fanns i skålen det räcker nog ett tag till=)



Jaja, dags för mig att vila ögonen jag med!


So long!

Det regnar i Oba!

Nu har mamma sovit här en natt, och hela dagen igår blixtrade det och regnade det. Välkommen hit mammsen=) Det åskade hela natten och regnar fortfarande.. Men vi ska nog passa på att ta en titt runt Oba när det blir uppehåll. Annars blir det nog bara en riktig slappisdag, ren semester kanske? Vi kollade på vädret, det ska regna hela veckan förutom en dag då det bara ska vara molnigt och kanske lite sol. Då har nog säsongen verkligen tagit slut här!

Blir mat på Mitos ikväll, innan det kanske lite pastasallad med go kyckling i sweet chili sås!

Blev ingen motion idag, var på tok för trött samt att jag hade ont i halsen, blev att gå upp halv nio med mamma och tjöta lite istället=)

Kör imorn istället!

Hej så länge!

Bläh.

Usch. Igår var jag hur taggade som helst på en lång joggingrunda. Vaknade med hosta och var vrålhungrig(Hur är det möjligt med Mitos stabila middagar?!?!) I alla fall. Tog på mig joggingkläderna och promenerade bort till start. Luften var riktigt tjock, känns verkligen som om det kommer ösa ner både regn och blixtrar idag. Det var svårt att andas. Bra början! Och när jag satte igång så hade jag varken kraft i ben, andning eller armar. Allt var som bly. Och denna känslan höll i sig i 30 minuter, vilket var då jag slutade jogga. Kul! Sen så tog jag en PW hem, men fick ta en omväg för Oba-marknaden är ju redan igång! Och den sträcker sig så sjukt långt åt alla håll och kanter så jag fick mig en liten extra prommis hem. Inte helt fel med tanke på att man blev så missnöjd med träningen idag. Det blev en runda på totalt drygt 51 minuter, förbränning? 482 kcal.

Jaja, det kan inte alltid kännas topp, nu vill jag bara duscha och lägga mig och sova igen.

Idag är det städning och shopping på carrefour och marknad på schemat. Sen inatt, vid halv 12, 12 kommer nog mammsen till Oba! Kul! Sen bara tre dagar senare kommer pappsen!=)

Hej så länge!

Nu drar vi!

Som jag älskar min Mac!




Nu går vi till Mitos för middag! Hejdå.


Tyst i Oba idag!

När vi var på väg till stranden idag så tänkte vi att det var ovanligt tyst överallt.. och när vi började närma oss stora vägen så såg vi att de hade spärrat av vägen in till Oba centrum från stora vägen. Det var lite läskigt tyst, lite som Erica sa, att det kändes som om det skulle hända något, som en tsunami. Usch. Men som Erica även sa, då hade de inte spärrat av vägen. Haha :D Som vi skrattade..

Iaf, vi tror att det är för någon tävling, typ triathlon, det är cyklister överallt. Vi får se hur det ser ut på vägen i framtiden, just nu är den helt tom på bilar!

Igår var det god mat på Mitos och det var kul att hänga lite med grabbarna, men det blev ingen utgång, vi kände inte riktigt The harbour-feelingen så vi gick hem istället. Ställde om klockan och helt plötsligt låg man i sängen typ 00.15, på en festkväll!! Vi åt och drack gott, fick en rätt och tre drinkar gratis, helt okej=)

Vi fick även en gruppbild, det var bra då Evren ska åka hem idag och jobbade sitt sista pass igår.



Idag trodde vi att det skulle regna, men vi fick ju lite sol mitt på dagen så vi gick som sagt till stranden. Nu har det mulnat på så det vankas regn, även imorn då vi ska på marknaden. Kul. Nu ska vi väl bara vila innan vi drar till  Mitos igen för våran gratismat...mm..

Kändes bra att vila från träningen idag, för knäna. Hoppas på att kunna jogga på ordentligt imorn! Äter ju gotta idag också, så det blir ju ett måste!

Ne nu blir det kanske en liten dusch innan lite vila! Hej så länge!



Puss!

Granatäpple is da shit!

Vårat internet la av precis när jag höll på med min blogg igår, så nu har vi varit och fixat det i Alanya, där vi även passade på att göra lite ärenden...typ fixat vita converse till söta Jessica!
Tycker du inte om dem/passar de inte så är det lugnan!


Imorse hade jag så sjukt ont i mina knän så jag trodde inte ens att jag skulle kunna gå nånstans, men jag gick upp halv åtta och bestämde mig för att prova att jogga och se ifall det kunde försvinna. Och jisses va ont det gjorde! Men det gick över efter en stund och det var lätt ett tag. Men sen blev bena som bly och värk i skinkorna kom! Så det blev bara en 34 minuters joggingtur idag, fast med powerwalk var jag ute i ca 53 minuter!  Så inte fy skam ändå=) Förbränning? 493 kcal.

Efter motionsturen så satte jag mig ute på balkongen efter duschen med en kopp kaffe och en bok och bara njöt i solen.. Tänka sig att det är klarblå himmel idag också! Något man kommer sakna kanske?

Och jag har återigen nästan lyckats komma ner till den vikt som jag hade innan våra första gäster kom, men varje gång jag lyckas med det så ska vi ut och festa. Vilket vi även ska göra idag! Och då skjuts vikten upp igen:P Men men, får ta tag i det på allvar när jag kommer hem!

Som sagt, party idag! Och då blir det mat på Mitos och fiskål, och sen hamnen! Och då ska vi bara vara vi tre, med kanske en rolig promenad hem sen på natten, så kul som vi hade sist när vi skulle promenera efter en utekväll:D

Igår! Höll på att glömma det viktigaste nästan! Granatäpple i mitt hjärta=) Det var Jessica som köpte det när hon var här och öppnade då mina och Brus ögon för dem! Och vi köpte på oss några sist på marknaden och valde då de rödaste vi kunde hitta..  och smakade de inte som himlen själv så säg! De var inte sura för fem öre..de var lite söta..helt enkelt underbara.

Tack vare Camilla som hade i dem i sin yoghurt igår så hade jag dem i min gröt, tillsammans med äppelbitar och kanel och mjölk.. gott så in i bomben!! Gav en smak som inte går att förklara..

Och sen till lunchen så åt jag sallad gjord på gurka, tomat och morot, och hade då i granatäpple igen tillsammans med pressad citron och salt. Gott? Helt underbart! Kan ju bara hoppas på att granatäpplen inte är dyrt hemma i Sverige för det kommer jag ha i allt jag äter i fortsättningen..undrar hur det smakar i keso? Kesella?... Spännande att komma hem och prova!

Idag är det Evrens sista dag på Mitos, sen åker han till sin hemstad där han har sin fästmö, han är så lycklig över att få slippa vara kvar va, kan jag förstå med de arbetstider de har.  Vi ska försöka få ett gruppkort idag, för sedan åker alla hem en efter en..lite sorgligt.

Well well, nu ska vi väl vila och sen göra oss iordning. Undrar om jag kan komma ihåg ett hejdåkort innan vi går någongång!

Puss så länge!

Sagt och gjort!

Eftersom vågen visade uppåt igår trots lite matintag innan Mitos igår och två PW så tog jag mig i kragen och la på lite minuter på min joggingtur... Det blev hela 68 minuter, varav jag joggade i 60 min!!! Kan jag bli mer nöjd? Nej. Det var inte ens jobbigt. Visst, det var varmt, men benen sa inte ifrån och andningen var bra. Det är väl bara det att det är tråkigt att springa länge där för strandpromenaden sträcker sig ju bara en viss bit och då måste man vända och sedan vända igen osv.

Men jag höll på att vända hem när jag sprungit i 40 min, men så tänkte jag "spring bara till den busken så vänder vi sen" och när jag kommit dit så tänkte jag samma sak fast kanske om en trappa och så höll det på så tills jag vände och så gjorde jag samma sak åt andra hållet och helt plötsligt var jag uppe i en timma(!!) och då började jag varva ner och gå hemmåt. Och jäklar va stel jag var i benen! De kunde knappt röra på sig! Så snacka om träningsvärk sen.. Men men, nu är jag hemma, trött och belåten och helt slut i benen. Förbränning? 724 kcal. Maxpuls: 184. Medelpuls: 164.

Det är väl inget att jogga i en timma tänker väl många, men för mig i Turkiet är det första gången!=)

Idag blir det stranden igen kan jag tänka mig, solen skiner på en klarblå himmel, men det är kyligare i luften så det är inte konstigt att man inte känner att man bränner sig i typ..ansiktet.

Nu är det inte långt kvar tills mammsen kommer, längtar! Som hon ska få följa med ut på mornarna ;)

Before (som jag laddar!):


Affter(Tänk Färjan-håkan)


I "vanlig" ordning så blir det Mitosmat ikväll igen kl sju, undrar var man ska äta..

Men innan det blir det nog lite basvaroshopping, som youghurt och vatten. Hej så länge!

Holla´att your boy



Vem var grym som tog sig ut på en promenix på eftermiddagen ändå? Sjukt nöjd va! Men med tanke på att man äter så mycket på Mitos för maten är så god så gör det kanske ingen skillnad:P Men ändå! Jag tog mig ut! Var bara hemma efter stranden och åt en sallad som jag gjorde av: Morot, gurka, tomat och salladsblad. På detta pressade jag citron och hade på salt.

Gott! Sen var det bara ut, på med nya kepan och traska! Det var mycket finare när solen var på väg ner sen närmare halv sex, ska ta med kamera om det blir någon mer eftermiddagstur=)

Det blev en tur på ca 52 min. Förbränning? 389 kcal.

Nu har vi iaf kommit hem från en riktigt god middag på Mitos. Åt klart vi åttatiden och är fortfarande sjukt mätt. Får nog lära sig att inte äta upp all mat trots att den är för god för att lämna!

Vi drack två stora Cola light, vilket gjorde att vi betalade ca 40 kr var för en stor middag med två cola, en drink(som levererades fel..) och en kaffe. Helt okey? Med tanke på att man kanske inte dricker två Cola varje middag så kommer man komma undan med 20 kr. För en brakmiddag!! Inte vet jag om vi hjälpte till att dra in något folk men trevligt var det. Vi gör om det imorn! Fast provar ännu en gång en ny rätt... mmm..

Och som solen tog idag! Ser ju ut som en brandbil i ansiktet. Ne jag har inte varit i Turkiet i nästan två månader.. Gott med färg är det i alla fall!

Well well, dags att krypa till kojs! Hoppas på en go springtur imorn, med tanke på Mitos mat varje dag så måste den nog utökas med ett antal minuter!

Måste bara visa mina nya armband som jag är sooo nöjd med! (Säkert bara för att jag typ inte äger några andra armband..)



Puss och godnatt!

Solen är tillbaka!

Som solen sken idag! Hur skönt som helst! Råkade ha dragit ner alla persienner i mitt rum igår så det var kÔlsvart när jag klockan ringde 07.00.. ställde om den till 07.30 och sedan till 08.00. Ska låta ljuset komma in i rummet på mornarna i fortsättningen! Apjobbigt att ta sig upp annars ju! Men iaf, upp kom jag och sjukt ont i halsen hade jag. Bestämde mig för en promenad istället för jogg. Och vilken power det var i den walken! Pulsen fick jag upp till närmare 150 ibland, den låg oftast och jojjade mellan 136-145. Sjukt nöjd! Och det var svettigt det också.

Det blev en runda på dryga 60 min. Förbränning? 458 kcal.

Nu ser jag fram emot min gröt! Kan nog säga att den ligger bland top 10 i matväg! Fiberhavregrynsgröt med äpple och kanel och mjölk..mmm.. Och sedan en macka till det med massa gurka och tomat och aromat på! Istället för juice en brustablett! En himelskt frukost.. VA JAG ÄR HUNGRIG! Hoppas de vaknar snart...

Det blir stranden lite tidigare idag! Måste passa på nu när solen är framme (märker att vädret är osäkrare nu förtiden) samt att vi har ju våran mattid att passa på Mitos ikväll kl sju! Och därimellan ska vi ju hinna äta lunch (vet inte om jag vågar lova en till PW..)och vila!

Vet inte om jag glömde skriva att familjen Oba var på Pedikyr i veckan? Som hon ojjade sig om våra fötter! Eller det var väl mer eller mindre mina fötter som var problemet. Måste ta bättre hand om mina när jag kommer hem. Ska införa en dag i veckan som tillägnas mina fötter..och kanske mina händer.. Som Jessica gör, hon tar bra hand om sig själv! Iaf, nu efter vi varit hos pedikyristen så har jag så sjukt ont i min stortå! Hon grävde mellan nageln och köttet på mig så det har blivit ett sår och nu känns det som nageltrång. Kul att ha mer ont efter än innan. Så är lite jobbigt att ha på sig joggingskorna.

Sluttjötat för min del nu! Ska hitta på något annat medan jag väntar på de andra..kanske läsa?

Hej så länge!



Kul hade vi!

Maten var i vanlig ordning väldigt god. Provade Kyckling Bombay, trodde det skulle vara som kyckling bombay-rätten som vi åt på Sammys Place som smakade som Flygande Jakob. Nej. Det smakade som en korvgryta som mamma brukade göra förr i tiden. Och det var korvbitar i.. och lök och kyckling (såklart) och gräddsås osv.  Jättegod men hade förväntat mig en annan smak!

Vi åt och drack två fiskskålar. När klockan började närma sig midnatt så tänkte vi ringa efter taxi, men då visade det sig att söta Ozzy skulle till hamnen med sin flickvän från England, så vi åkte med i hans bil. Väldigt fin var den!

Vi blev ganska många ändå, Salih hängde på, och Alex såklart! På Havanna var det drag. Massa musik, men inte jättebra. Kanske en låt som man älskar. Sedan gick vi till Queens Garden, det var lite mindre och lugnare och dyrare. Men trevligt! Sen blev det bilfärd hem och natten slutade med toast hemma i lägenheten och sent sängående. Kan ju säga att alla sov väldigt länge idag.
Inne på Havana
På väg in till Queens Garden
Världens tjockaste hund?
Dj-bås uppe i luften

Nu kom flisen hem med goda nyheter! Vi ska bli bjudna på mat på Mitos varje kväll tills vi åker hem, om vi är där klockan sju varje kväll...sparar pengar mats du vet? :D

Hej så länge!

Som vi laddar!

Det är lite molnigt idag så vi låg vid polen i någon timme, kanske man fick någon färg? Inte vet vi! Nu laddar vi lite, ska ta lite "lunch"(Flisen gör sin berömda kladdkaka..hoppas äggen är snälla denna gången), sova lite och sen sitta på ballen innan vi tar en middag och drinkar på Mitos för att sedan dra vidare till hamnen! Och där ni! Där ska Flisen få visa mig och Brus Havanna och Queens Garden.. Ska ta massa bilder så ni får se dessa ställen också! Tydligen coola gamla amerikanska bilar och sånt på Queens Garden.

Kollade igenom Flisens Iphone och hittade våran alldeles egna Obelix!


Mor!
Kanske du kan förvänta dig en sådan här i din lägenheten till våren...



Denna hunden ser ut som Chefen Mustafa på Mitos, vi kallar den Mufti:
Notera underbettet..underbart!

Mini-kattunge! En sådan också? Ja tack!



Och vår popscorn på Mitos! Som vi älskar det! (Märks nog också eftersom vi alltid får 2-3 korgar..)

Nu luktar det mumma från köket! Hej så länge! Puss!


Måste bara älska trappträning!



Vad det blir roligare att va ute och motionera när det finns trappor att använda sig av!! Tiden går mycket snabbare, pulsen bara flyger upp och adrenalinet flödar! Jag sprang åt det håller där det finns massa trappor längs strandpromenade idag också. Och tog mig upp och ner för dem medan jag tog mig framåt! Helt underbart att kuta upp och ner för dem, få upp pulsen, jogga vidare, ta nästa trappa och få upp pulsen ännu mera... Pulsen är ju hög genom hela turen. UNDERBART!!

Jag ska nog läsa på lite om pulsträning när jag kommer hem till Sverige, verkar intressant!

Det blev iaf en morgontur på ca 50 min. Varav joggning: ca 39-40 min. Kaloriförbrukning? 536 kcal. Och Jisses vad man dryper av svett när man är klar!

Och idag är jag nästan på den vikten som jag var på innan vi fick våra första gäster, känns skönt! Då är det på rätt väg! Bara att kämpa vidare!

Som jag ser fram emot frukosten nu! Vill att OBA-familjen ska vakna..halooo...Mat mat mat!!
Något annat jag ser fram emot är ju New Moon. Någon annan som längtar lite efter denna karln?


Mmmmm....

Kanske blir en hejdå bild innan vi drar ikväll! Hej så länge! Puss!




På G igen?

Back in the flow igen kanske? Hoppas det! Vi åkte inte till Alanya och som tur var så var det en jättesöt tjejturk som kunde engelska som hjälpte oss få igång Internet. Verkar inte vara en månadskostnad som vi trodde.. så nu får vi inte slösa på internetet!

Var ute på en morgonmotion imorse, var jättekul! Sprang åt andra hållet idag, på strandpromenaden. Det är massa trappor, långa sådana, längs vägen och det var så kul att kuta upp och ner för dem medan man tog sig fram! Vill imorn med!

Det blev en runda på ca 48 min varav jogg ca 36 min. Förbränning 512 kcal.

Vi har varit igång hela dagen och ska lägga oss tidigt, för imorn är det party! Mat på mitos och sen hamnen! Kul som det ska bli!! Det var ett tag sedan det blev utgång för hela slanten!

Idag har det varit molnigt, så vi hoppas på fint väder imorn så vi kan få lite bränna till kvällen..

Vi var iaf på OBA-marknaden och köpte saker, kul var det! Det är sååå sjukt billigt. Fem kronor för ett kg tomater.. MMM.

Kanske jag råkade köpa en till adidas tröja..
Camilla hittade lite boxers!
Inhandlade en tröja för framtida kalla morgonpromenader!

Flisen hittade fina tröjor hon med och jisses vad vi blivit bra på att pruta!

Imorn blir det som sagt stranden och party. KUL!

Puss!

Inget internet..

Vi som fıxade varat internet sa bra! Blir ınget langt ınlagg da jag ınte har svenskt alfabet,trakıgt att lasa da.

Idag blev det en motıonsrunda pa morgonen. En powerwalk som kan kallas duga! Brus var med och vı gıck ı ca 55 mın och forbrande 385 kcal.

At en stabıl frukost och det brodet jag skrev om ıgar, de var faktıskt goda! Rekommenderas starkt. Med en bıt ostskıva, gurka och tomatskıvor med aromat pa. MMMM!!

Stranden blev det sedan, en lıten lunch pa en halv sadan macka och morotsstavar. Sen tog vı oss ut pa en promenad pa ca 50 mın. Och da var hela Oba-famıljen med! Forbrannıng: 215 kcal.

Mıddagen var rester fran gardagens mıddag, fast utan kycklıngen. Sa pastasallad med supergod sas! GOTT! Och nu sıtter vı pa internetcafet. Vı ska aka ın tıll Alanya ımorn och se ıfall vı kan fa ınternetet fıxat..nu forstar vı faktıskt ınte alls vad som ar fel. SUCK!

Jaja, nu ska vı snart ga! Fast Brus ska Skypa med sın man hon, far se vart jag tar vagen!

Puss hej!

Som vi inte kom ut på PW innan middagen..

Går ju som sagt inte att planera:P

Vi gick och handlade och var vrålhungriga när vi kom hem så vi åt direkt och nu sitter vi och är proppisar! Det var så sjukt gott så det går knappt att förklara.

Vi gjorde kyckling i ugn som vi sedan la i Sweet Chili-sås som fick stå i kylen. Gjorde pastasallad och en sjukt god sås gjord av youghurt, paprikapulver, vitlök, majonäs och salt. MMMMM! Och till detta fetaost, oliver och lök till de som ville ha. Detta kan man ju inte äta lite av..  Thank YOU Flisen, som har denna goda mat på lager!

Det var kul att handla mat idag, köpte på lite ägg som vi ska våga prova igen.. och bröd, Pumpernickel, surdegsbröd som är gjort på råg. Spännande! Kände idag att efter bara gröt att jag blev hungrig direkt efteråt. Så kanske håller sig i några timmar till med ägg och bröd förutom gröten. Ska bli gott med frukost!

Vi har iaf fyllt på kylen nu, och frysen. Så vi klarar oss ett tag iaf. Ska shoppa på oss grönsaker och frukt på marknaden på måndagen. Köpte massa gurkor och tomater sist för enbart 2.50 kr. DET är sjukt. På måndag ska det även inhandlas lite saker som vi spanat in.. detta lär läggas upp på da blogg!

Nu lägger Brus patiens(?det där man gör själv med kortlek..?), Flisen gör sig redo för Da Haaaarbouuur!

Hej så länge!


Som vi tar nya tag!

Nu är det tomt i huset. Kändes väldigt ödsligt imorse när jag gick upp för min morgonmotionsrunda. Lite sorgligt=( Det har varit grymt kul att ha The Kärrmans här och herr Sundin. Tack för det!!

Det blev en 61 minuters Powerwalk. Förbränning? 414 kcl. Började jogga, men näsan fylldes direkt av snor och jag började torrhosta. Då tänkte jag att jag går tills det har gått bort, men hostade slem så det gjorde ont i halsen under resten av rundan istället. Tycker inte om det där.

Idag har vi storstädat, fixat vårat internet som slutade fungera(smarta som vi är!) och sen ska vi handla på oss lite förnödenheter. Så ingen strand för oss. Men däremot ska vi på en PW i eftermiddag, innan middagen. Det är höga växeln denna veckan. Två motionsrundor om dagen för mig, valfritt för resten av OBA-familjen.

I torsdags var ju sisa kvällen för våra gäster och den tillbringade vi på Mitos. Vi har provat många restaurangen på olika ställen vid detta laget nu, och vi kan alla säga att maten på Mitos slår allt. Deras kock är enastående! Dags att säga hej kanske?

Och vilken kväll vi hade! Det blev drinkar och fiskskålar, hattar och maskar och jag vet inte vad. Kul hade vi! Bilder kanske, kanske inte kommer upp senare. Troligen inte. Får se Flisens Facebook istället;)

Well well, nu ska vi snart göra en liten lunch, vila lite.. så hej så länge!

Puss!

Borta så fort!




Att konditionen försvinner så fort! Kan ju bara hoppas att den kommer tillbaka lika snabbt som den försvann.. Idag var den första joggingturen denna veckan, får se till att det blir av på lördag och söndag också så man kanske kan vara tillbaka i springartagen tills nästa vecka igen!

Idag blev det en runda på ca 43-44 min varav jag joggade ca 32 min. Kaloriförbrukning? 431.

I tisdags blev det en morgonpromenix på ca 62 min och kaloriförbrukningen var ca 432. Har inte gått att uppdatera bloggen sedan måndags då bloggen inte funkat, av någon anledning. Men det har hänt massa sedan dess ändå!

Skulle varit uppe på morgonpromenix igår också, men kände redan under natten att jag inte skulle orka upp för man sov inget. Det var sådan sjuk storm här i Oba så det var inte klokt. Det åskade och blixtrade precis ovanför, lätt som om någon bombarderade oss och regnet öste ner. Så när klockan ringde så kollade jag ut genom fönstret och när regnet fortfarande öste ner så somnade jag om. Men om jag tar mig ut lördag och söndag också så blir det ändå 5 motionsdagar. Vilket är det minsta som behövs efter två veckor med gäster och äta ute varje dag hela tiden. Vågen gör ju inget annat än pekat uppåt..konstant. Blir ändring nästa vecka. Det har vi i hela Oba-familjen kommit överens om. Då blir det "peka-neråt-våg-veckor." Har blivit mycket mackor till lunch, ska se ifall man kan börja äta frukt och grönsaker istället.

Var även översvämmning tack vare stormen. Var stopp i avloppet på takterassen, men tur vi hade en karl som kunde fixa det! Blev till att torka upp allt som läckt in i vardagsrummet där uppe!



Igår var det ju då som sagt storm hela natten och hela dagen. Så vissa av oss(däri jag) lämnade inte lägenheten någon gång förutom kl halv åtta då vi åkte till en jättefin restaurang utanför Alanya. Tog kanske en halvtimme att åka dit? Det var Alex från Mitos som fixade dit oss. Hans familj äger den restaurangen och det var dukat så fint och man fick så mycket mat som var himlans god.  Sen var det bara hem och sova! Gott!
På den fina restaurangen!
Sysselsättning på hög nivå

Dagen innan det.. ska vi se.. det var i tisdags. Jag blandar ihop dagarna! Undrar om vi inte var på EV i tisdags? Eller var det måndags? Iaf, den dagen vi var på Ev och åt de godaste pizzorna ever, så blev det heller inte som tänkt! Helt plötsligt efter maten så säger partypinglorna Irene och Pia "Fiskskål på Mitos!". Haha. Kvällen slutade med två fiskskålar och massa popscooorn!

Ev med Livesång


Men jag har ju missat en dag.. måste överlägga med alla när de kommer upp ur sängarna. Detta går inte! Kan iof kolla på bilderna.. Just det! Ev på måndagen. I tisdags var vi på en jättefin rest uppe i Slottet. Utsikten var makalös. Vi vandra uppåt för att se mera utsikt efter maten och sedan tog vi oss ner till hamnen där vi tog en taxi hem.



Ne nu ska jag göra gröt, blev superhungrig! Får se när de andra barnen vaknar, Pia och faster kärrman är ju vakna sedan några timmar redan!

Hej så länge!

Då är vi igång!

Det nya "taget" börjades med halsont.. hade det iof igår också men kändes mycket mera imorse. Måste bero på ACn. Jag och Flisen skedar ju nuförtiden då vi har gäster i huset och då har satt ner Acn på ganska kallt.. får testa att höja den tills imorn och se om det ändras!

Iaf, klockan ringde för min del 07.30 imorse! Det ni! Gick upp 3 min senare och tog mig ut på en morgonpromenad (joggade inte på grund av halsen) som varade i 58 min. Kaloriförbrukning? 428.

Känns skönt att komma igång igen. Nu måste jag bara ta mig ut resten av veckans mornar också, men det ska la inte vara några problem?=)

Igår var vi som sagt på Melanis. Det var fint och maten kom snabbt, men smakade inte alls lika gott som på Mitos. Tog plankstek som Melanis hade rekommenderat. Köttet var jättesegt och grönsakerna var hårda. Ingen hit. Det var ju gott men jämför man med Mitos där köttet är sååå mört och grönsakerna är såå mumsiga och såserna är himmelska så var det inte så bra! Men då har man provat det!

Vi barn tog oss sedan vidare till vårt älskade Mitos och tog två fiskskålar. Kul hade vi! Bilder kommer senare. Vet inte vart kameran ligger just nu och alla förutom jag och faster Kärrman sover just nu!

Men men, det blir stranden i vanlig ordning kan jag tänka mig, och Oba-marknaden är ju framme idag då det är måndag så den blir det säkerligen senare! Vart vi beger oss ikväll det återstår att se! EV restaurangen är ju ett måste innan Kärrmans+ Sundin åker hem, men det hinner vi nog med också!



Hej så länge! Puss!

Röd igen!?!

..Att man aldrig vänjer sig? Har iof klagat nu i några dagar att färgen har avstannat. Men tji fick jag! Vi låg i över tre timmar idag så det kanske inte är så konstigt? Gott är det iaf!!

Igår var det som sagt Mitos. Det var fullsatt! Och maten dröjde i över en timme, men de hade ursäktat sig redan från början då de hade mer gäster än vad vi någonsin sett. Maten var i vanlig ordning väldigt god och våra gäster verkade nöjda! Men Danmark vann ju som alla säkert redan vet, och vi var nog de enda svenskarna där. Så ni kan tänka er vilket jubel det blev! Det blev lite drinkar och i slutet fick vi rabatt på notan och en fiskskål på huset. Tack mufti!




Ikväll ska vi faktiskt prova på Melanies som är en restaurang här i Oba. Den verkar jättefin med vattenfall och vita dukar.. ska bli spännande!

Hej så länge!

Då börjar vi om med Mitos ikväll!

Ikväll blir det Sverige-Danmark på Mitos! Det ska bli jättekul. Didi-Mufti fyller år idag, vi ska nog ge honom något fult.

Igår begav vi oss till Mitos för att få tiden att gå. Vi satt där ett par timmar med varsin PepsiMax och hade det trevligt. Vid halv två så kom äntligen Familjen Kärrman. Det var jättekul att träffa dem! Men det blev snabbt sängen och alla, förutom Faster Kärrman sov till efter 10.00! (Och som man kan tänka sig så bidde det ingen träning igår och ingen idag.. får se om det blir imorn, annars blir det som sagt "nya tag" på måndag!)


Jag o Flisen försöker lära
oss le med och utan tänder.


Idag var det stranden, som vanligt så blev jag och Flisen rastlösa efter ett par timmar, men Camillas karl var hungrig så vi alla "barn" gick hemåt och köpte med bröd och tillbehör. Det blev en go lunch, med tanke på att vi hade massa svenskt godis att trycka i oss också! Är det lördag så är det.. Haha, på tal om godis. I kylen ligger det nu, tror jag, fyra eller fem stora marabou chokladkakor i olika smaker.. hoppas de finns kvar till nästa lördag! Förra helgen åt vi ju upp 3 kg godis på ett dygn.. det var gott!

Brus och hennes kära Mr Vres.

Just det, på tal om ingenting, så läste jag ett sätt att sminka på sig kajal. Lägga lite innanför ögonfransraden(?). Jag har alltid vetat att man kan göra det på nedre delen. Men på övre raden fransar? Jojomänsan. Det var riktigt snyggt! Provade det igår, man får markanta ögon. Det var läckert!

Nu ska vi nana lite, vi gör ju typ inget annat än äter, sover, solar.. =)



So long så länge! Kanske får till en gruppis innan vi drar! Puss

Då var det tomt för en dag..

Imorse åkte Jessica och Helen. Det bidde tomt. Det var riktigt kul att få träffa dem, det går nog snabbt tills vi ses igen! Då blir det pasta Jessica♥.  Kanske även hård träning inför varvet, det närmare sig ju fortare än man anar! Jisses.. vill knappt tänka på det, men ändå så ska det blir riktigt kul att få träna inför det! Längtar lite, med en stor del fasa=)

Igår var det en tröttis/slappis dag. Stranden, hämtade tjejernas bilder som togs vid solnedgången, lite småshopping här i Oba. Tyvärr hittade vi inte converse till Jessica, men det ska vi ha fixat innan vi åker härifrån, förhoppningsvis tidigare så hon slipper vänta länge. Även om de kanske inte kommer användas i vinter!

Sen blev det riktigt god mat hemma. Klyftpotatis och kyckling i ugn och tsatsiki. Senare hade vi lite kvällstjöt med chips och guacamoledip. Det är riktigt mysigt att göra mat ihop, tror nog det är lite underskattat!

Helen kände sig tyvärr sjuk på eftermiddagen och kvällen, men vi fyra andra hade en mysig kväll!

I förrgår var det ju äta ute och hamnen. Vi testade en mexikansk restaurang här i Oba, det var väl inte jättelyckat. Men då vet vi att maten där inte är så god! Vi gick senare vidare till vårt älskade Mitos och drack två fiskskålar med African Inn (Är vi deras trognaste kunder tro?). Det var kul, vissa i personalen var på G och glada! De skulle spela fotbollsmatch vid 24 och ville att vi skulle vara med. Det var tur vi inte var det för jisses vilket seriöst spel det var!  Vi var förbi och kollade strax efter 00.30 men åkte in till hamnen ganska snart efter vi sagt hej till några i publiken.

I hamnen så gick vi in på James Dean, där Alex tog hand om oss. Vi fick in ett helrör och dansade till riktigt bra musik! Efter lite händelser så avslutades kvällen på McDonalds där hamburgaren återigen var sjuuukt god!


Vi möttes upp av underbara Ozzie på vägen hem. Hon är så go så man vet inte om man kan låta bli att äta upp henne!



Inatt, runt 01.00-01.30 dyker våra gäster nummer två upp! Det ska bli riktigt kul! Det blir Camillas mor, syster och faster och hennes karl. Ska bli kul att lära känna honom, och det lär man ju verkligen göra när man bor med honom 24/7!

Ätit massa choklad idag..kanske ska tvinga mig ut på en springtur om några timmar..bara att det är så sjukt varmt! Och orka gör man ju inte heller. På morgonen går det bra för då orkar man inte säga emot sig själv. Nu går det inte att få motivationen. Funderar på att ta tag i mig själv på allvar på måndag istället. Både när det gäller godis och träning. Har ju bara blivit två joggdagar denna veckan och som vanligt massa gott. Och det syns ju på vågen. Vi får se. Går inte riktigt att bestämma saker i detta landet, planer ändras hela tiden. Synd bara om man ska behöva börja om från början.. men kan det gå så snabbt om man kanske börjar ta tag i sig på söndag istället? Är ju bara två dagar tills dess.. nej nu ska jag sluta tänka på det. Antingen göra jag det eller så får jag skylla mig själv=) Vet ju hur det brukar sluta!

Ville ju även lägga upp bilder från sista måltiden med töserna, men bilderna ligger på Flisens dator. Får se om jag orkar gå in där. Är nog bara en bild, men ändå!



Hej så länge!







Mycket att göra på lite tid?

.. känns så men ändå gör man såååå mycket mindre här än hemma:P Lite bortskämd kanske.

Idag startades dagen med morgonmotion på aktiva 62 minuter, varav joggning för min del ca 35 min. Det var jag, Camilla och Jessica som tog oss ut och stannade till vid ett utegym på vägen hem och provade på det i 10 min. Jessica tog med sig sin kamera och kanske lägger upp dem på sin blogg när hon är hemma i Sverige igen?=)

Joggningen var sjuukt seg. Värmen var inte det jobbigaste som det brukar vara, utan det var benen. De var som betongklumpar och ville inte röra på sig. Inte kul.

Kaloriförbrukning på de första 55 min? 509 kalorier.

Sedan blev det stranden. "Oba-familjen" tog sig hem efter ett par timmar för att vila medan Jessica och Helen ligger kvar och pressar. Duktiga som de är! Vi ska möta upp dem sedan för att vi ska gå och kolla på bilder som en proffs-fotograf tog på dem vid solnedgången igår. Bilderna blev nog riktigt bra, tjejerna var soooe snygga! Stolt över att vara deras vän?=) Ja. Det ska bli kul att kolla hur de blev!

Igår var det bara en lugn dag, stranden och sedan fotografering och sedan hemmamiddag med sjukt god pasta-champinjonpastasås-champinjoner-broccolirätt som vi slängde ihop. Mumma!



Dagen innan det var ju som sagt Mitoskväll:

Jessica blev biten av en bitter häst.. "lilla" märket hon fick på låret. Aj.



Ikväll blir det utgång i The Haaarbour. Det ska bli kul! Vi funderar på att prova en mexicansk restaurang innan som ligger på vägen till stranden från våran lägenhet. De pratar alltid om våran morronmotion när vi går förbi, de verkar snälla.

Just det, första kvällen, i Lördags så tog vi några få bilder:


Ne nu är jag galet trött, ska nog vila ögonen ett par minuter. Internet är ju inte jättesnabbt.

Puss hej!



Ändrade planer..men vad gör väl det?

Som sagt, saker ändras hela tiden. Vi gick till Mitos, jag och Jessica åt den underbara champinjonsteken.. och fy va god den är! Köttet är så mört och såsen med champinjonerna är så fruktansvärt god! DEN är ett måste för er som kommer på fredag! Även för mor och far, men det är ju ett tag kvar=)
Flisen och Brus tog plankstek, som också den var underbar, och Helen pepparstek som också var god! Allt är gott där, förutom pastan kanske?

Sen blev det ändrat. Vi skulle ju gå hem och sova och upp tidigt idag för morgonmotion och marknad. Men nej, en gratisdrink senare slutade med en fiskskål med African Inn och Strawberry Daquiri. Bilder kommer upp senare under dagen förhoppningsvis!

Idag blir det stranden, den där inhandlingen av matvaror som vi skulle fixat för några dagar sedan, photoshooten av fotograf för våra besökare och sedan conversehandling och hemmakväll med egenlagad mat. Mums!



Tjenixen!

Glömde..

..visa Flisens fina vita converse! Om några som ska hit blir sugna på vita så ser det ut så här..



Naaaajs va?=)

Och som jag skrev i morse, planerna brukar ändras snabbt här, så det blir mat ute ikväll och hemmakväll imorn. Blir lång dag imorn nämligen, upp sex för morgonmotion, morgonmarknad i Alanya kl åtta. Sen kanske strand? Mathandling? Photoshoot för Helen och Jessica på stranden. Så blir nog passande med hemmakväll imorn!

Hej så länge!

Photoskjut mig själv och mina älskade kläder!

Jag, Flisen och Brus gick hem efter ett par timmar på stranden och åt sedan go lunch som bestod av bröd, vattenmelon och gurka=) Det var till o med billigt med gurkor på marknaden, vi ska köpa mer av den varan sen när vi ändå ska ta oss till Carrefour för inhandling av mat då frukostartiklar börjar sina!

Sen blir det troligen pasta med pastasås ikväll!

Nu till egobilder med mina nyinköpta kläder! Kul för mig=)



Det blev massa samma kort, men kul att roa sig med något :D Har även tänkt att kanske köpa ett par svarta converse innan vi åker hem.. vi såg ett par som var så sjuuukt snygga!

Well well, dags att sluta egoisma sig=) Hej så länge!

GOTT!

Klockan ringde klockan åtta idag och jag, Brus och Jessica tog oss ut på en morgonmotion på en 50 minuters motionsrunda! Varav joggningen troligen var ca 30 min. Kaloriförbrukning? 450.

Det var sjukt svettigt och varmt, jag och Jessica tänkte att vi skulle värma upp 3 km och sedan köra intervaller 3 km..Haha. Det gick inte. Vi kunde knappt öka. Så sjukt seg man blir av värmen! Vi stannade till vid ett sådant där "Gym" längs strandpromenaden. Svag? Ja. Men inte Jessica :P

Nu ska vi vänta på att resten av familijen vaknar, sen blir det pressning på stranden. Snacka om att det krävs att "turister" ska komma hit för att man ska få färg. På fem veckor här har jag aldrig varit så här röd!

Igår blev det shopping, och oj! Va nöjd jag blev. Köpte två converse, en adidaströja och en svart apcool tröja och en parfym. Ska lägga upp bilder på dem sen, för de som kanske är intresserade:P Alla shoppade igår, adidaströjor och converse. Det var lite adrenalinkickande! Haha, Jessica fick höra av en att hon skulle gå ifrån butiken och aldrig mer komma dit. Konstigt nog så ropade han tillbaka henne senare när vi gått därifrån och hon fick väskorna för de priserna hon ville ha. Vi ska alltid ha med henne när vi handlar=)

Idag blir det troligen frukt från marknaden som byggs upp nu på morgonen och ikväll hemmamys. Tror jag. Saker ändras hela tiden:P



Hej så länge!

Rött var det här!

Inatt kom tjejerna, och oj va kul det var!! Det blev skvaller direkt, sen sov vi tills vi vaknade..gott!

Efter en go frukost begav vi oss till stranden där vi låg i fyra(!!!) timmar! Det är nog det längsta vi har legat där:P Och OM vi blev röda! Haha..skönt med lite färg=)

Strax blir det la lite iordninggörning, eller aa.. lite slappning först, men sen blir det dusch och sminkning! Tur vi har två duschar:P Ska bli gott med Mitos underbara mat ikväll alltså!

Återkommer precis innan vi drar med en liten hejdåbild på hela tjejgänget=)


Puss!

Idag kommer de underbara!

Händelserik dag idag!

Dagen började med en motionsrunda på ca 57 min, varav jag joggade i 42. Kaloriförbrukning? 562.

Gjorde sjukt ont i benhinnorna på insidan igen.. så ingen joggning på kanske två dagar? Tjejerna kommer ju inatt(!!!) så vi kanske inte orkar upp imorn och på söndag blir det dagen efter lördag, så får väl se om vi orkar upp efter det. Annars blir det nya tag på måndag.

Bestämde idag att jag får äta godis idag(Då jag redan ätit massa choklad..) och imorn då tjejerna tagit med massa svenskt godis=) Men sen ska jag inte äta fören nästa lördag. Nog dags för det, för nog blivit lite mycket choklad senaste tiden. Får se ifall jag har starkt psyke nog. Men det ska jag ha! En vecka utan, och sen belönas av svenskt godis.. ska gå!

Efter morgonmotionen blev det poolen i ca en timme, sen lite lunch, duscha.. sen till Mitos för att åka med Stefan och fylla på Kredits på Dongeln så internet skulle funka igen. Väl inne i Alanya kom Ali Ulu(vår älskade Alex från Mitos) och mötte upp oss då han ville ta oss till ett ställe för riktig turkisk lunch. Det var gott! Låååååång smal bricka med bitar som kunde vara som tunn, krispig pizza och massa tillbehör till. Och Ajvar som man skulle dricka. Det var speciellt men gott! Eller kanske inte Ajvarn.. jo till maten, men inte dricka rent. Men vi vill tillbaka dit och ta en vegetarisk rätt, det kan vara super! För köttet smakade lite lamm..och alla vet ju vad vi tycker om det.

Efter detta så ville vi ta taxi hem men Alex hjälpte oss på en inhemsk buss som vi inte betalade något för. Den gick inte hem till oss. Den åkte högt upp i bergen, vände och åkte tillbaka :P Vi ringde alex och tackade honom för att han skickade upp oss i bergen, han blev orolig och löste det hela genom att prata med en inhemskt person på bussen genom telefon. Haha.. det var komiskt. Bara vi svenska flickor bland bara reeena turkar högt uppe i bergen, på vägar som inte ens var riktiga. Det hade inte varit sååå hemskt om inte Camilla hade haft en Skypedate kl sex. Det var typiskt! Tillslut kom vi ner till stora vägen och tog en taxi hem. Vi var nog hemma till kvart över sex=) En liten upplevelse!
Tjejerna glada och goa på bussen..=)


Nu är det städning på gång i huset, för våra gäster kommer om några timmar! Ska bli så kul att träffa dem!

Well well, mår lite illa av Ajvarn och all choklad jag smält i mig.. ska nog ta och hjälpa till och städa så kanske det går bort!


Hej så länge! Puss!

Mon de poff!

Idag var det jobbigt asså.. Hade i tankarna att lägga på 10 minuter på springrundan så att det blir dryga 40 minuter istället för dryga 30. Men det jobbiga är att när jag sprungit i en 15 minuter ena hållet så kommer det massa restauranger som man måste springa förbi och man närmar sig Alanya Centrum, tycker det är jobbigt att jogga i. Så då tänkte jag att jag springer i en kvart, vänder och springer tillbaka i 25 minuter. Men jag orkade inte! Inget ville idag. Benen var som bly, huvudet var tungt. Andningen var katastrof och en smärtainsidan av, vad ska man säga? Smalbenet och vaden? har kommit tillbaka.. det känns som benhinnorna fast på insidan av benet:P

Med andra ord, det var tungt, svettigt och smärtsamt. Blev ca 46 minuter morgonmotion, varav joggning ca 34-35 minuter.  Kaloriförbrukning? 462.

Imorgon vill jag satsa på min plan. Hoppas att jag på något sätt har mer energi imorn.

Nu väntar jag på att resten av familjen ska vakna, vill ha FRUKOST! Gooooa havregrynsgröt med äpple och kanel.. kan nog vara något av det goaste på denna jord. Om man bortser från ferraribilar och röda mattor ;)

Konstigt nog så borde vårat internet sluta fungera idag... hmm... kanske håller sig till i eftermiddag från den tidpunkten då vi fyllde på pengar på det sist? Det ska ju vara månadsavgift på det... Annars kan detta vara lite skumt! Vi får nog kolla upp detta!
Ska ju till Mitos ikväll och ta en kaffe och prata med dem angående lite olika saker så kan ju passa på att fråga om internetet. Tur vi har dem!

Imorgon kommer våra gooingar!..Oooh likey likey!

Well well, ha det gott så länge!



Puss!

Oxelösund 10 Juli. Göteborg 22 Augusti.
RSS 2.0